Službenici Zavoda za intelektualnu svojinu u sastavu: Vesna Nikčević, Andrijana Milošević i Predrag Malbaša, održali su danas predavanje u gimnaziji „Slobodan Škerović“ u Podgorici na temu „Intelektualna svojina, apekti i značaj“ i time nastavili započetu kampanju podizanja nivoa svijesti javnosti o značaju prava intelektualne svojine, u crnogorskim srednjoškolskim ustanovama.

Predstavnici Zavoda su maturantima podgoričke gimnazije prezentovali prava intelektualne svojine, govoreći o žigu, patentu, industrijskom dizajnu i autorskom i srodnim pravima, navodeći zanimljive primjere iz prakse, te ukazujući na važnost intelektualne svojine u savremenom društvu.

Učenicima se posebno obratila direktorica Zavoda za intelektualnu svojinu Valentina Radulović Šćepanović, navodeći da je gostovanje predstavnika Zavoda u gimnaziji „Slobodan Škerović“ bilo uvod i podsticaj da srednjoškolci učestvuju na konkursu, koji će Zavod objaviti u saradnji sa Svjetskom organizacijom za intelelektualnu svojinu (WIPO) dodjeljujući WIPO Trofej za najbolji esej iz oblasti intelektualne svojine. Pravo da učestvuju na ovom konkursu imaće učenici srednjih škola u Crnoj Gori.

Predstavnike Zavoda u veoma prijatnoj i prijateljskoj atmosferi dočekala je direktorica Zoja Bojanić Lalović sa saradnicima.

Zavod kampanju nastavlja u gimnazijama u Danilovgradu, Bijelom Polju i Pljevljima i na taj način će pokriti, centralnu i sjevernu regiju naše zemlje.altalt alt