Delegacija Zavoda za intelektualnu svojinu u sastavu: Predrag Malbaša, Vesna Nikčević i Andrijana Milošević, održali su danas uspješno predavanje u gimnmaziji „Petar I Petrović Njegoš“ u Danilovgradu na temu „Intelektualna svojina, aspekti i značaj“ i time nastavili uspješnu kampanju podizanja nivoa svijesti javnosti o značaju prava intelektualne svojine u gimnazijama u Crnoj Gori.

Dobrodošlicu predstavnicima Zavoda poželjela je direktorica Nataša Latković i svojim angažmanom doprinijela uspješnoj realizaciji ovog događaja.

Danilovgradskim maturantima iz svih pet odjeljenja ove gimnazije prezentovana su prava intelektualne svojine, te upućeni na činjenicu da oni na svakom koraku nailaze na neka od ovih prava, bilo da je riječ o žigu, patentu, industrijskom dizajnu ili autorskom i srodnim pravima. Maturanti su kroz primjere dobre prakse dobili jasnu sliku o tome šta je intelektualna svojina i koliko je ona važna u savremenom društvu. Takođe, upoznati su sa konkursom, koji će Zavod objaviti u saradnji sa Svjetskom organizacijom za intelektualnu svojinu (WIPO) dodjeljujući WIPO Trofej za najbolji esej iz oblasti intelektualne svojine. Pravo da učestvuju na ovom konkursu imaće učenici srednjih škola u Crnoj Gori, te je ovo istovremeno bila prilika da se motivišu i prijave na konkurs.

Zavod svoju kampanju nastavlja sljedećeg mjeseca u gimnazijama u Pljevljima i Bijelom Polju.

altalt alt