Povodom konkursa od 1. marta 2018. godine za učenike srednjih škola za dodjelu Trofeja Svjetske organizacije za intelektualnu svojinu za učenike srednjih škola – WIPO Trofeja za učenike, koji je raspisao Zavod za intelektualnu svojinu Crne Gore u saradnji sa Svjetskom organizacijom za intelektualnu svojinu - WIPO, za najbolji esej iz oblasti intelektualne svojine na temu: „Znanje i kreativnost – pokretačka sila čovječanstva“, objavljujemo odluku o dodijenjenim nagradama.

Komisija koju je obrazovao Zavod za intelektualnu svojinu, u sastavu:

-Prof. dr. Đurđica Perović, prorektorka na Univerzitetu Crne, predsjednica Komisije;

-Pavle Goranović, direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, član Komisije; i

-Ana Rutović, samostalni savjetnik u Zavodu za intelektualnu svojinu, član Komisije,

ocijenila je radove pristigle na Konkurs na osnovu sledećih kriterijuma: primjerenost zadatoj temi, stepen prepoznavanja značaja intelektualne svojine, i kreativnost i originalnost.

Na osnovu ocjena navedene komisije, nagrada za najbolji esej i osvojeno prvo mjesto dodjeljuje se MILICI MASLOVARIĆ, učenici IV razreda Gimnazije „Panto Mališić“ iz Berana.

Drugo mjesto osvojio je rad koji potpisuje Bojana Ivanović, učenica II razreda JU Gimnazije sa Cetinja, dok je treće mjesto pripalo učenici Neveni Jovović, učenici II razreda Gimnazije „Tanasije Pejatović“ iz Pljevalja.

Nagrađenim učenicima su uručeni prigodni pokloni 28.05.2018. godine na svečanosti povodom proslave 10. godina rada Zavoda, koja se održala u Crnogorskom narodnom pozorištu.

Takođe, svim učesnicima navedenog konkursa su dodijeljene diplome/zahvalnice za uspješno učešće na konkursu.