Dana 4.decembra 2018. u organizaciji Zavoda za intelektualnu svojinu Crne Gore (ZISCG), a pod pokroviteljstvom Evropskog patentnog zavoda (EPO) održaće se seminar, na temu: „Digitalna transformacija – primjena u oblasti poljoprivrede i turizma“, sa početkom u 09:00 časova u Hotelu „Hilton“ Podgorica. Biće to jedinstvena prilika da domaća stručna javnost bude upoznata na najnovijim trendovima u primjeni tkz. „pametnih rješenja“ u cilju podizanja i optimizacije poslovnih procesa kada su u pitanju oblasti poljoprivrede i turizma, prepoznatih kao okosnice ekonomskog razvoja Crne Gore. Fleksibilnost u prilagođavanju promjenama koje se nikad brže nijesu dešavale zahvaljujući prvenstveno internetu i koristima koje nam je doneo zahtijevaju novi pristup poslovnim rješenjima koja ljude, strategije, saradnju i tehnologiju dovode u jedan posve novi kontekst.

Predavači iz zemlje i inostranstva, kroz primjere uspješnih modela prezentovaće svoja iskustva i ukazati na moguće pravce razvoja ali istovremeno ostaviti prostora da kroz neposrednu komunikaciju sa istima prisutni dođu do bližih informacija koje bi mogle biti korisne za vlastite poslovne inicijative.

Prisutnima će se obratiti Valentina Radulović Šćepanović, direktorica Zavoda za intelektualnu svojinu Crne Gore, predstavnici resornih ministarstava, Timm Holtermann EPO ekspert, domaći pronalazač MSc.Elma Hot Dervić, predstavnici renomiranih kompanija iz Crne Gore (Jugodata, Montex elektronika, Čikom, Kalija, Veletex, Splendid) kao i učenici Srednje elektro – tehničke škole „Vaso Aligrudić“, koji će u posebnom segmentu događaja prikazati svoja inovativna rješenja u procesu digitalizacije.