Delegacija Zavoda za intelektualnu svojinu u sastavu Dragana Ranitovic, v.d.pomoćnica direktora Sektora za autorsko i srodna prava, međunarodnu saradnji i informacione usluge i Milica Petrovic Njegos,samostalna savjetnica u Odsjeku za autorsko i srodna prava i međunarodnu saradnju učestvuju na četvrtoj po redu radionici, koja se odvija u okviru Međunarodnog projekta saradnje u oblasti autorskog i srodnih prava (IPCC) u Kijevu, Ukrajina 15. i 16. marta 2018. godine. Tema radionice je “Kolektivno upravljanje u oblasti autorskog prava i osnovni propisi o kolektivnim organizacijama”.

Radionicu je otvorio gospodin Nihat GÜL – pomoćnik ministra za kulturu i turizam Turske. On je prisutne pozdravio izražavajući zadovoljstvom ovim projektom i ukazujući na značaj kolektivnih organizacija i uopšte na značaj intelektualne svojine i autorskih prava, koje imaju geopolitičku i intelektualnu dimenziju.

Nakon toga, ambasador Turske u Ukrajini,gospodin Yönet Can TEZEL, takođe je pozdravio prisutne navodeći da je radionica prilika da se podijele iskustva iz oblasti funkcionisanja kolektivnih organizacija, te nauče određene lekcije.

Organizatori projekta su učesnicima prikazali kratak video, koji promoviše tursku kulturu,a zatim je pozdravnu riječ imao i gospodin Mykhailo Titarchuk, pomocnik ministra za ekonomski razvoj i trgovinu Ukrajine.

U nastavku rada prezentacije su imali predstavnici sljedecih zemalja: Turske, Ukrajine, Albanije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Gruzije, Kazahstana i Kirgistana.

Delegacija Zavoda svoje učešće nastavlja sjutra,kada će pomocnica direktora Dragana Ranitovic imati izlaganje u prvoj sesiji.

altalt