Zavod za intelektualnu svojinu Crne Gore, povodom obilježavanja 10. godina rada, raspisuje Konkurs za dodjelu nagrade Svjetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO), za učenike srednjih škola - WIPO TROFEJ ZA UČENIKE.

Svjetska organizacija za intelektualnu svojinu (WIPO), kao jedna od specijalizovanih agencija Ujedinjenih nacija sa sjedištem u Ženevi, pruža mogućnost dodjele godišnjih nagrada iz oblasti intelektualne svojine, a na zahtjev nacionalnog zavoda za intelektualnu svojinu iz država članica WIPO-a, među kojima se nalazi i Crna Gora.

Nagrade koje WIPO dodjeljuje imaju za cilj da promovišu značaj intelektualne svojine i podsticanje pronalazaka, inovacija i kreativnih ostvarenja od kojih pojedinci, privredni subjekti i društvo u cjelini mogu da ostvare korist, dobrobit i ekonomski napredak.

Prepoznajući značaj učenika u svijetu znanja, kreativnosti i inovacija Zavod za intelektualnu svojinu Crne Gore raspisuje konkurs za dodjelu Trofeja za učenike srednjih škola i time želi podstaći učenike da kroz pisani rad izraze svoje viđenje o značaju intelektualne svojine i njene zaštite, o tome kako znanje, kreativna djela i inovacije mogu život ljudi i društvo u cjelini učiniti boljim i kvalitetnijim. Zavod, takođe, želi podstaći učenike na primjenu sistema intelektualne svojine u zaštiti svojih ideja i kreativnog rada, te učiti ih poštovanju prava intelektualne svojine drugih.


- Konkurs možete preuzeti ovdje.

- Obrazac za prijavu na konkurs možete preuzeti ovdje.