Međunarodni poljoprivredni sajam je najveća i najznačajnija smotra agrara u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, a modernim konceptom podstiče međudržavnu i privrednu saradnju, integriše unapređenje znanja, proizvodnje i razvoj nauke, promoviše značaj inovacija i predstavlja sintezu iskustva i dostignuća u poljoprivredi.

Novosadski sajam u maju okuplja sve značajne aktere agrobiznisa u ovom delu Evrope, ali i predstavnike privrednih grana koje se naslanjaju na poljoprivredu. Na Poljoprivrednom sajmu su istovremeno prezentovana najnovija tehnološka dostignuća u agraru i primena nauke u poljoprivredi, izložba organske hrane.

Izuzetno značajan segment su i poslovna i strukovna okupljanja, na kojima se obrađuju najaktuelnije teme, uz nezaobilazan transfer znanja i iskustava. Direktni sastanci privrednika iz celog sveta na Međunarodnim poslovnim susretima AgroB2B iz godine u godinu bilježe sve više učesnika.

Zavod za intelektualnu svojinu Crne Gore (ZIS CG), četvrti put za redom, u saradnji sa Evropskom patentnom organizacijom (EPO), učestvuje na ovom Sajmu, sa ciljem da promoviše svoj rad i animira privredne subjekte iz Srbije, Regiona i ovog dijela Evrope, da svoje inovacije, nove prozvode i žigove zaštite i na prostoru Crne Gore. Sajam je dobra prilika i za razmenu iskustava sa kolegama iz Zavoda za intelektualnu svojinu Srbije i Bosne i Hercegovine, koji su takođe već godinama, tradicionalni učesnici ovog deđavanja.

Ukusno uređen reklamni pult Zavoda za intelektualnu svojinu privlači pažnju velikog broja učesnika i posjetilaca, a predstavnic Zavoda: Vesna Nikčević, Andrijana Božović, Sanja Kovačević, Božidar Šljivančanin, Miloš Perović i Predrag Malbaša, uručivanjem reklamnog materijala i u neposrednom razgovoru daju savjete kako i na koji način privredni subjekti i građani mogu postati korisnici usluga koje pruža crnogorski Zavod za intelektualnu svojinu.


altalt alt alt