Direktorica Zavoda za intelektualnu svojinu Crne Gore, gospođa Valentina Radulović Šćepanović , 18.10.2018. godine učestvuje na proslavi 25. godišnjice Državnog zavoda za indistrijsku svojinu Republike Makedonije.

Tokom navedene ceremonije, učesnici će prisustvovati Konferenciji „ Transfer tehnologije i prava intelektualne svojine u Republici Makedoniji“. Otvaranju Konferencije će prisustvovati ministar ekonomije, gospodin Kreshnik Bekteshi, direktor Državnog zavoda za industrijsku svojinu Republike Makedonije, gospodin Safet Emruli, zamjenik direktora Evropskog zavoda za patente, gospodin Željko Topić, predstavnik WIPO, gospođa Silvija Trpkovska, zamjenik direktora Državnog zavoda za industrijsku svojinu Republike Makedonije, gospodin Goran Gerasimovski, kao i direktori zavoda za intelektualnu svojinu iz regiona.

Ovakvi skupovi su dobra prilika za razmjenu iskustava i znanja na polju intelektualne svojine i otvaraju mogućnost inteziviranja saradnje i boljeg djelovanja u oblasti intelektualne svojine u regionu, što dovodi do povećanja svijesti o značaju i benefitima koje intelektualna svojina donosi.