Lidija Martic nacelnica odsjeka za sticanje prava na zig, industrijski dizajn i geografske oznake 20 - 21. marta prisustvuje 13.om sastanku u vezi saradnje sa Zavodom za intelektualnu svojinu Evropske unije (EUIPO). Ucesnici sastanka su predstavnici zemalja clanica EU, predstavnici zemalja kandidata, predstavnici WIPO-a, EPO-a i drugih organizacija za intelektualnu svojinu kao sto su INTA, ECTA, MARQES.

Tokom prvog dana kojim je predsjedavao gospodin Mihaly Ficsor iz sektora za medjunarodnu saradnju i pravne poslove, ucesnici su imali priliku da se upoznaju sa svim projektima u organizaciji EUIPOa, sa osvrtom na bilateralnu saradnju sa zemljama EU i zemljama kandidatima, zatim o projektima koje finansira EUIPO, o saradnji sa EPO i WIPO, IT alatima za zigove i dizajn.

Tokom prezentacija istaknuti su i najznacajniji rezultati postignuti u prethodnom periodu, gdje je gospodin Javier Moreno sef odsjeka za medjunarodnu saradnju i pravne poslove pohvalio napore Zavoda za intelektualnu svojinu Crne Gore i cestitao Crnoj Gori na integraciji u TM View. Takodje naglasio je da ZIS CG ima podrsku za sto skoriju integraciju u Design View te da ocekuje da ce Crna Gora uzeti ucesce i u drugim projektima.

Takodje, ucesnici sastanka imali su priliku i da istaknu svoje potrebe za dalje unapredjenje saradnje na svim nivoima i razmijene iskustva u vezi prijekata i njihovih benefita.